2020-08-19
呢兩日路過旺角彌敦道726號果棟好多野食既大廈度買外賣,餐廳開業唔係好耐,朋友之前推介既,小編又想試新野就去左18樓雲魅既餐廳度買外賣,環境都幾靚,職員好友善甘介紹菜式問我想食d咩,之後我叫左一碟刀拍青瓜,一碟涼伴木耳,青瓜爽口辣味比較重,但都辣得幾過癮,木耳好爽口好入味。仲有叫左一碗蕃茄湯底既七彩麵我揀左肥牛,呢碗麵既麵條真係用七種唔同既顏色同蔬菜材料整成既,顏色吸睛得黎食落比較健康,有胡蘿蔔,螺旋藻,雞蛋,紫薯等等既材料整成七彩色既麵,比較特別,而且外賣打開蕃茄湯同麵分開左上唔驚整淋晒d麵,仲有碗麵既擺盤好精緻,好豐富有好多食材配搭响碗度,有午餐肉,蘆筍,鵪鶉蛋,咸菜等等既配料,七彩麵食落好彈牙,湯底蕃茄味濃郁仲叫左一盒芹菜牛肉飯,辣辣地既牛肉同芹菜碎送飯一流,最特別既係佢地既飲品,叫左一杯紅棗木瓜冰冰粉,唔會太甜冰粉好有咬口,感覺好似食緊蒟蒻,甘仲有紅棗肉同木瓜籽响入面,另一杯係紅棗蜂蜜茶,都好好飲,健康飲品。下次有機會一定帶朋友上去堂食。