2023-12-13 189 浏览
一入到呢間小店,感覺就好温馨得嚟,又有啲老香港嘅味道。店舖招呼我哋坐咗落黎,介紹咗幾款麵同小點,咁我就勇敢咁挑咗黑松露雲呞嚟試吓啦!一端上嚟,香味撲鼻,個人先嗅咗一大口,cock心緊緊。一粒雲吞入口,啖啖蝦肉,滿足感爆燈;加上黑松露嗰層香,簡直係咀裡面上咗一轉雲呢!轉個角度,牛腩湯底又滋味十足,牛腩嘅肉質滑溜溜,完全吾需要刻意咬,呢啲料理真係巧手到不得了。一邊食,一邊瞅吓舖頭個特色裝修,時間似乎慢咗落嚟。嚟到最後,落場嘅凍豆漿,順滑得黎又解渴。食完呢一餐,只能話係驚喜連連、味覺大滿足🍜🥟👍!無論係街坊抑或係尋味嘅食客,我諗都值得黎呢度坐坐,試吓呢啲特色美食!下次我有機會都會再回味,攞頓挫冰啫喱!