2007-02-07
還記得十二級的日子, 坐在房中, 望著靜靜的街道, 等著郵車的到來, 等待期待而久從香港寄來的包裹. 下午實在太靜了, 經過的, 除了郵車之外, 就只有雪糕車.美國的雪糕車同樣有音樂, 但有很多不同的食物. 到了星期天, 這些車會停在公園. Big Ernie's Diner的餐車, 就像我常見的雪糕車(零食車), 但老老實實, 我未見過餐車賣Fine Dining. 都係零食, 雪糕, 熱狗為主.又係一個想回憶的下午, 行了過來食午餐, 人不太多. 都正路, 價錢不太相宜.Classic Burger: 8分, 相當大件的漢堡飽, 用牙簽串起來. 牛肉份量十足, 煎得剛好, 肉質係唔錯. 飽係蒜蓉飽, 好香口, 熱辣辣, 好吸引. 粗身的薯條亦係炸得熱辣辣, 不像連鎖店的油益味.加上生啤, 非常飽的一餐.係水準相當的漢堡, 服務方面, 人手不足, 但態度誠懇.值得一試的美式食物.
加上生啤, 非常飽的一餐.
係水準相當的漢堡, 服務方面, 人手不足, 但態度誠懇.
值得一試的美式食物.