2012-10-28 93 浏览
星期六日通常7點後稍為有些少水準的餐廳都要等位, 而我最討厭等位, 跟同伴經過這家食肆見不用等位, 於是便入席.裝潢後一直未有幫襯過, 第一感覺是裝修後的客家好棧明顯風格平民化過之前, 大家樂都靚過佢, 唯一是二人枱比一般的大, 餐具並不吸引, 侍應生也在遊暈, 將四張分枱入了同一枱號重要反問食客枱號, 隔離枱哥哥仔都燥底回應" 我點知你咩枱號, 緊係去問番落單果個啦" .隨便點了三個餸, 客家菜特色咸菜豬肉, 炸大腸同例牌燒鵝.首先例牌鵝好似88.- 但水準只值8.8.- 暖溫的鵝是最討厭的, 雖然比左隻肶低肉質硬, 從未試過口感這麼差的鵝. 再上咸菜豬肉, 豬肉有尿味, 肉質勁硬似柴, 咸菜又超咸. 最後個炸大腸, 皮根本不脆, 好明顯油未滾就放落去, 腸內肉又韌, 真係火到黎, 同伴食神真係想反枱, 是近年難得的難食點,因為通常好少會全部都難食, 真係要比個讚讚讚!!!

隨便點了三個餸, 客家菜特色咸菜豬肉, 炸大腸同例牌燒鵝.

再上咸菜豬肉, 豬肉有尿味, 肉質勁硬似柴, 咸菜又超咸.

2012-10-27