2018-10-18
自從上次來過之後,一直念念不忘,諗起高級的燒肉放題,總會諗起響。門面已經好令人期待。闊落舒適的座位上,係擺放整齊的餐具,同埋多種不同口味的醬料。出面熱辣辣,先去雪櫃揀杯冰凍飲品。再來一杯熱茶,三款茶包都各有特色。朋友仔係識飲之人,佢就去咗揀選配襯唔同燒肉的美酒。我就負責睇吓當晚的各種美食。再點個冰涼的螺肉開開胃。說時遲那時快,新鮮又豐富的刺身拼盤已經呈上。刺身好有光澤,而海膽係新鮮的金黃色,油甘魚又夠晒肥美。至於海鮮拼盤,今晚一樣有我最愛的喜之次。鮑魚同翡翠螺都好吸睛。先將海鮮輕燒,再加入清酒,可以令到海鮮的鮮味更加突出。鮑魚夠晒厚肉,翡翠螺就彈牙有鮮味。新鮮蝦有成隻手掌咁大,而幾款蔬菜都幾fresh。至於肉類,同樣咁有睇頭,頭盤當中已經有齊最受歡迎的八款肉類。可以先淺嘗,再追加自己最喜歡的味道。雞肉腸表面燒得脆脆,有點像台灣香腸的味道,好惹味。燒喜之次就能夠迫出豐富的魚油,夠晒養顏。至於牛肉,高級的和牛當然唔會令到我哋失望啦!牛肉的脂油十足,而且味道好濃郁,我哋都忍唔住encore。除咗刺身、海鮮、燒肉外,店內亦都有熟食無限量供應。值得一讚的是,天婦羅都好出色,香脆得來冇油臆味,絕對
門面已經好令人期待。
出面熱辣辣,先去雪櫃揀杯冰凍飲品。
再來一杯熱茶,三款茶包都各有特色。
朋友仔係識飲之人,佢就去咗揀選配襯唔同燒肉的美酒。
我就負責睇吓當晚的各種美食。
再點個冰涼的螺肉開開胃。
新鮮蝦有成隻手掌咁大,而幾款蔬菜都幾fresh。
除咗刺身、海鮮、燒肉外,店內亦都有熟食無限量供應。值得一讚的是,天婦羅都好出色,香脆得來冇油臆味,絕對唔俾日式居酒屋的單點美食失色。
飲飽食醉的一夜,但價錢相當實惠。貪心的我倆,諗尾仲享用埋甜品,實在大滿足!