餐厅: 隨心
资讯:

2015-10-15 941 浏览
好中意同朋友周围去食唔同既菜色,从美食中感受下唔同国家既文化,当中有好多唔同既特色都可以互相学习~间唔中都会去鲗鱼涌揾食,虽然唔系我地头,但都揾左间几特别既星马菜餐馆-随心。虽然店名同食物方面冇咩关系,但我当然会照旧捧场环境唔算好大,设计有啲似中式茶餐厅,中上价钱,二人份量百余有找虽然我地都唔太熟悉星马菜既菜色(最多都系最熟海南鸡饭)不过依然好努力咁慢慢拣啲有兴趣又够特色既菜色!娘惹咖哩海南鸡饭,一个小锅加一大碗饭,够晒两人分,金黄色既咖哩非常香浓,食落会带点辣够晒惹味,每啖都食到咖哩既甘香,非常抵赞!色泽明亮鲜艳,海南鸡件件都够多肉,鸡肉口感又够滑,系一大加分位!马拉盏炒通菜,口味较重既一道菜,通菜新鲜爽脆,配炒既酱汁就比较咸,但唔会COME左通菜阵味配埋咖哩一齐食都唔错,不过价钱就贵左啲,但都可以一试~班兰叶炸鸡,有别于出面既一般炸鸡,佢唔会落炸粉,只用左班兰叶包住,岩岩上菜果时有好香既叶香味,但见到成块叶都系油,心谂今次一定好油腻喇!之后折开块叶,就见到一块类似三角形既鸡块出现,惊喜既系,被包实既鸡块冇吸到油,所以食落完全唔会油!而肉质都有别于一般鸡块既口感,佢系比较实正,食落有
好中意同朋友周围去食唔同既菜色,
从美食中感受下唔同国家既文化,
当中有好多唔同既特色都可以互相学习~
间唔中都会去鲗鱼涌揾食,虽然唔系我地头,
但都揾左间几特别既星马菜餐馆-随心。
虽然店名同食物方面冇咩关系,但我当然会照旧捧场
虽然我地都唔太熟悉星马菜既菜色(最多都系最熟海南鸡饭)
不过依然好努力咁慢慢拣啲有兴趣又够特色既菜色!
娘惹咖哩海南鸡饭
娘惹咖哩海南鸡饭,一个小锅加一大碗饭,够晒两人分,
金黄色既咖哩非常香浓,食落会带点辣够晒惹味,
每啖都食到咖哩既甘香,非常抵赞!
马拉盏炒通菜
马拉盏炒通菜,口味较重既一道菜,通菜新鲜爽脆,
配炒既酱汁就比较咸,但唔会COME左通菜阵味
配埋咖哩一齐食都唔错,不过价钱就贵左啲,但都可以一试~
班兰叶炸鸡
之后折开块叶,就见到一块类似三角形既鸡块出现,
惊喜既系,被包实既鸡块冇吸到油,所以食落完全唔会油!
而肉质都有别于一般鸡块既口感,佢系比较实正,食落有口感,
而且食落去冇咩骨,或好细条既骨,每食一口都有叶香味,
有特色之余都比左唔少惊喜我~所以比五星XD
纯真
纯真,有汽既椰汁饮品,熟悉得黎带左新创意,饮落去会饮到两种口感,
首先系汽水果种爽快感(应该系雪碧)之后就系椰汁既浓杰味,
口感系清得黎带啲杰,难以言喻既口感,不过都系不错一试既选择
马拉盏炒通菜
纯真