2022-02-26 10 浏览
而家個市真係好淡,晏晝想行吓街食個飯都好奢侈,不過終於忍唔住都想去食下酸菜魚。之前食過一間酸菜魚喺九龍灣都介紹過,幾好食,今次又想去其他餐廳試吓酸菜魚。叫咗一個金湯酸菜魚,孜然羊肉配六隻嬤嬤皮,一碟口水雞。金湯酸菜魚酸菜魚份量好多,入面仲有好多唔同配料例如秀珍珍菇,乾冬菇同埋薯粉,我真係好鍾意食薯粉,因為佢嘅口感好煙銀,配埋魚湯好好味,酸味唔會過多,魚肉都好新鮮。孜然羊肉配六隻嬤嬤皮炒得非常之有鑊氣,仲有嬤嬤皮包住食,就好似食北京填鴨咁樣,好得意呀!口水雞口水雞份量都好多, $66已經有半隻,而且佢嘅辣汁都做得唔錯,配埋飯就食得更加滋味了。汽水都唔使特別多講了,不過只係想講偷聽到店員話生意好淡,所以一啲有特色嘅飲品都冇入貨,大家都有心嘅話支持下小店啦!

叫咗一個金湯酸菜魚,孜然羊肉配六隻嬤嬤皮,一碟口水雞。

金湯酸菜魚

孜然羊肉配六隻嬤嬤皮