2012-04-14 43 浏览
今日諗住同女朋友喺西環食個lunch住在西環廿年都未食過祥香,又知佢攞奬,就去試下啦唔試尤自可,試左把鬼火入到去坐左喺d卡枱到,個餐牌就打側先睇到,諗住叫阿姐攞個餐牌冇咁辛苦啦,阿姐竟然好寸咀地叫我地唔識自己側埋睇。最後叫左兩個特餐26蚊包沙爹牛,一個餐包,一隻太陽蛋加塊火腿,加兩蚊整杯凍奶茶阿姐好快就攞左杯凍奶茶嚟,誰不知轉個頭就將果杯攞去隔離枱。但係原來佢落錯打,隔離叫熱奶茶。跟住佢又扮蟹攞返去出野食個位再攞返俾我。扮哂新一杯咁。好啦。d野食出哂啦,d味道真係普通過普通,牛肉全部喺底,總要係冇乜得幾塊,最慘仲要夾雜米粉同d鍋濃。餐包就得少少牛油,其它都冇咩特別。只可以講真係一間好普通茶餐廰嘅水準。最搞笑嘅就係我食完先就攞d錢出嚟睇下夠唔夠錢埋單啦,但係果時我女朋友都未食完,阿姐就二話不說咁收哂d野食。=o=間野係開左好多年,好多年之前都好出名,但係d服務態度就真係有待改善,阿姐全程都黑面,咁多年冇幫襯過都啱嘅。隔離尼斯差唔多價錢好食幾多,三十幾蚊包湯包包包飯包野飲包甜品,d侍應禮貌幾多。我只係有果句講果句。
今日諗住同女朋友喺西環食個lunch
住在西環廿年都未食過祥香,又知佢攞奬,就去試下啦
唔試尤自可,試左把鬼火

有鍋濃嘅牛肉
有鍋濃嘅麵