2021-11-10 100 浏览
今日行誠品書店發現原來裏面有間cafe,見肚餓入去試下。 睇落去好似空間唔大,點知入面別有洞天,有窗邊位望住海景食。 可惜窗邊位已經full左,得番牆邊位,不過都唔錯。一坐低就有侍應俾個籃可以放包包,好貼心。miso spring chicken燒春雞有驚喜,春雞好大份,炒蛋好嫩滑,仲有燕麥米,食得飽之餘非常健康。 值得一提係羽衣甘藍,我之前唔鍾意食,因為覺得草青味太重。但cafe處理得好好,加咗啲蜜糖,食落完全冇澀味,變得好清新。學到了,自己係屋企都可以試下咁整!蟹肉pizzapizza等嘅時間耐小小,不過都好值得。擺盤已經好吸引,份量大,滿滿芝士香味,蟹肉好鮮味,番茄醬味好濃,有小小鹹,不過加埋蘆筍、蟹籽同脆脆餅底,整個感覺好融合。飲品方面叫左卡布奇諾同拿鐵,值得一提係拿鐵,濃郁朱古力味,贈送藍莓干亦好味,酸甜味中和左咖啡苦味,醇厚之餘有回味。整個餐都份量幾大,好抵食,可以encore!
今日行誠品書店發現原來裏面有間cafe,見肚餓入去試下。
一坐低就有侍應俾個籃可以放包包,好貼心。
miso spring chicken燒春雞

學到了,自己係屋企都可以試下咁整!
蟹肉pizza

整個餐都份量幾大,好抵食,可以encore!
2021-11-09