2018-09-13 60 浏览
其實每日放工真係好攰,最好梗係喺屋企附近食埋飯先返屋企,又想坐得舒服嘅~青衣城隔離村嘅長發商場都翻新咗好一段時間,最近仲開咗間居酒屋喺地下,今晚有機會去食喇~~星期四 夜晚8點,估唔到full曬,好多家庭嚟食飯裝修格局不錯,好多卡位,坐低咗基本上睇唔到隔離檯同埋都幾隔聲,三五好友嚟食飯傾偈係不錯嘅選擇!餐牌上嘅刺身同壽司款式好多選擇!餐牌上仲有刺身飯,估佢哋唔到喎!我哋兩個人order咗<角切魚生飯>好大碗呀~~~份量好大呀~~~魚生新鮮又夠肥美,而且價錢抵食!<鰻魚卷>睇賣相已經夠曬呃like!鰻魚軟熟,食唔到有細骨,但份量得六件,有點少!<一休炸雞球>炸雞算嫩滑,唔會乾爭爭咁,配埋蛋黃醬同蔥一齊食,味道更豐富!<唐揚墨魚咀>居酒屋不能不叫嘅送酒菜,炸得外脆內軟,味道唔會太鹹,不錯!<大阪燒>煎得夠香脆,味道可以嘅,不過感覺似剩係麵粉,入面嘅菜同餸都唔多,希望會改善一下。<茶壺海鮮湯>估唔到真係成個茶壺上枱,讚讚讚!茶壺蓋原來就係茶杯,打開用杯飲呢個湯有另一番風味~~味道清甜,一開蓋就見到

星期四 夜晚8點,估唔到full曬,好多家庭嚟食飯

餐牌上嘅刺身壽司款式好多選擇!

餐牌上仲有刺身飯,估佢哋唔到喎!

我哋兩個人order咗<角切魚生飯>
好大碗呀~~~份量好大呀~~~
魚生新鮮又夠肥美,而且價錢抵食!

<鰻魚卷>
睇賣相已經夠曬呃like!
鰻魚軟熟,食唔到有細骨,但份量得六件,有點少!

<一休炸雞球>

<唐揚墨魚咀>
居酒屋不能不叫嘅送酒菜,炸得外脆內軟,味道唔會太鹹,不錯!

<大阪燒>

<茶壺海鮮湯>
估唔到真係成個茶壺上枱,讚讚讚!
茶壺蓋原來就係茶杯,打開用杯飲呢個湯有另一番風味~~

味道清甜,一開蓋就見到有大大隻嘅帆立貝,正呀~
入面仲有魷魚、蜆嘅海鮮,不錯不錯!

整體嚟講都好食嘅,可能剛剛開張,店員未係太熟店舖嘅運作同安排,不過環境都幾舒服!
話時話有間居酒屋開喺屋村商場都幾好,不過始終價錢都唔係特別平,所以未必吸引到太多人去食,所以首要條件係要keep得住食物夠新鮮同埋價錢要夠大眾化,如果唔係好難keep落去!