餐厅: 翡翠拉麵小籠包
资讯:

2014-03-10 2190 浏览
今日落雨濕濕, 本來諗住落 food court 搞掂就算. 點知落到去, 人就唔算多, 但係個個都霸住幾個位... 無位坐之下, 唯有落多層搵食啦.一落扶手電梯, 平時人頭湧湧的翡翠竟然得小貓三四隻, 走埋去一問仲話即刻有位添, 實在太神奇了.坐低之後, 我地叫左擔擔麵, 蝦仁炒飯, 上海粗炒, 蔥油餅以及小籠包.上海粗炒唔油膩, 味道不錯, 但份量稍為少左 d.擔擔麵, 麵質夠彈有咬口, 味道夠香夠辣, 非常難得, 如果酸度減返些少就更加好!蝦仁炒飯非常爽口, 飯粒不會黐埋一舊, 蝦仁清甜, 味道很好.蔥油餅夠熱, 蔥味亦夠香, 可惜份量太少.小籠包則中規中距, 味道尚可.

上海粗炒唔油膩, 味道不錯, 但份量稍為少左 d.

蝦仁炒飯
蔥油餅夠熱, 蔥味亦夠香, 可惜份量太少.

小籠包則中規中距, 味道尚可.
2014-03-06