2021-07-05 161 浏览
最近努力减肥中, 但朋友叫到约食饭, 紧系朋友重要D啦! 仲要系我最爱食的蒸海鲜呢~朋友约食饭先知铜锣湾都有间缘味小聚, 之前食过旺角个间时就觉系平平地的蒸海鲜之选~最先人人一大碗炖汤, 炖汤好清甜,可能因为有虑眼肉,  而且温度刚刚好, 热得来唔会烫嘴, 鸡脚炖到入口即融。鲍鱼蒸的时间刚刚好, 弹牙又有口感!带子蒸完旁边的"海水"好鲜, 一定要饮埋~ 带子都好鲜甜下~蒸蛏子系我最期待的! 都几长几大只下, 我好满意洗得好干净, 唔怕食到有沙或污糟的内脏, 又唔会洗走晒蛏子的鲜味其他海鲜仲有海虾, 蚝, 龙趸片同蚬, 都好鲜甜, 而且一直有阿姐服待唔使自己计时好方便食完仲有蒸蔬菜, 食到本身的菜味, 南瓜同粟米都好甜最劲系仲有个八宝饭, 可以自己选8款配料再由厨房帮手蒸, 好特别, 蒸出来的饭好香, 我拣了酱油渍牛利同榨菜梅头肉呢D浓味的配料, 所以搅拌完后食都觉得好够味~最后仲有牛肉同蒸包蒸糕点!!牛肉都几有牛味但我唔敢食太多怕肥猪~蒸包有惊喜! 原来有咁多款式!!!红枣糕劲浓红枣味!! 流沙包都有2款, 紫薯包都好少见好特别!  真系食饱又满足, 抵食之选!

鲍鱼蒸的时间刚刚好, 弹牙又有口感!

食完仲有蒸蔬菜, 食到本身的菜味, 南瓜同粟米都好甜

最后仲有牛肉同蒸包蒸糕点!!
牛肉都几有牛味但我唔敢食太多怕肥猪~
真系食饱又满足, 抵食之选!
2021-06-17