❤️第一次寫食評就奉獻咗俾呢間平民小店❤️良心日式料理主打便當🍱👏🏻👏🏻真實食評😋😻話說上個禮拜要到某間長沙灣區中學做service,所以日日都要特登出長沙灣🙈🙈咁啱見到學校對面有呢間「牛屋」🐂就特登搵日去試下佢啲便當~當時得一對男女店員係店內 男嘅負責煮🙋🏻‍♂️,女負責收錢同打包 🙋🏻‍♀️應該係啱啱12點開門無耐,所以小小嘅店面內得我一位客人,女店員面帶笑容好有禮貌咁請我坐低等外賣😄令我印象不錯👍🏻👍🏻👍🏻等咗8-10分鐘左右,外賣就到手😋今次叫咗個牛肉三色便當$46,但最驚喜嘅係就算係外賣都睇得出店家嘅用心😻❤️個紙袋好厚實,而便當盒都係同日本嘅鐵路便當一樣,真係做到日式便當嘅感覺🍱✨一打開就俾賣相嚇親,因為擺盤居然係有心思個隻夠晒精美細緻🥳食落同想像都係有驚喜,薄切牛舌呈現粉紅色 入口夠軟焾,成個飯最好食係牛肉碎,拎黎拌飯一流!😋但略嫌牛舌啲汁鹹咗少少🤏🏻跟餐會送一盒紙包飲品🧃整體黎講便當味道不錯 呢個價錢又平又抵食😝😝性價比算高✨不過最有印象都係外買包裝嘅紙袋🤪🤪絕對有加分😻❤️希望有機會再返黎試下其他款便當啦🥰~

2020-01-17
10 分钟 (外卖自取)