2019-06-24 58 浏览
朋友早前推介過一間社企餐廳,於是就決定同屋企人一齊試下支持下!成間餐廳地方好寬落,完全無果種食完就覺得要俾人趕既壓迫感。侍應態度亦都好好,好有禮貌同好主動,一坐低就斟定杯暖水,好窩心!我地嗌左一個set 同一個散嗌既天使麵。首先上既就係頭盤田園大啡菇沙律,大啡菇配合酸酸地既黑醋有意想不到既效果!減輕左濃烈既菇味但就令到成個沙律清新好多,有趣既配搭!到主菜喇!我地嗌左個蕃茄大蝦意大利飯,同出面普通既意大利飯唔同,呢個飯感覺light 好多,食落亦唔會有果種好膩既感覺!另一個主菜就係忌廉汁大蝦天使麵。大蝦烤既火候岩岩好,唔會淋曬亦唔會太乾,抵讚!至於天使麵方面由於嗌左忌廉汁,所以會俾岩岩個飯膩少少,但係亦都唔算係食兩啖就膩到食唔落果隻,有忌廉香之餘亦都算平衡到!