2010-08-29
第一次寫食評,原本打算不寫,但實在覺得太差,希望大家小心考慮。食物質素方面,刺身本身其實對於我呢種要求不高的人來說還可以,不過presentation就勁差,刺身完全係好求其亂拋上碟。(但隔離枱的小姐就話食到想嘔,同埋話熟食完全凍,因而食左一陣就憤而埋單全家拉隊走人)。不過樣唔夠靚唔緊要,食到就得啦。點知卷物亦好求其,非常的鬆散,飯多涵少。再者,花之戀並不是捲在一起的,而是散開的"殘花之戀"。熟食方面除了焗蠔外全都只是微暖。講真,俾百幾蚊食刺食,對食物質素不應太高要求。雖然品質可能比部分同價自助餐差d,但食既時候又唔覺得要好似隔離咁埋單怒走。可惜…服務態度亦每況越下。1)開頭果時不停咁將我果枱叫的野同隔離枱搞亂,要我地自己換來換去,此為服務問題一。心想是忙中有錯吧,但問題二又來了....2)唔知點解有好幾個男侍應都好似唔想做咁,叫佢拎wasabi要叫三次,拎過來時係拋落枱度,放低其他野食都係咁。又心想可能是剛入職訓練未夠,但問題三又來....3)另一個侍應過來話last order,我地話佢知有d野好耐未o黎,佢竟然用教訓的口氣講話叫左就會整,好似我地講野多餘,但果時已等左好耐。問題一
3)另一個侍應過來話last order,我地話佢知有d野好耐未o黎,佢竟然用教訓的口氣講話叫左就會整,好似我地講野多餘,但果時已等左好耐。問題一浪接一浪,當我地問佢三文魚可唔可以俾d唔好咁肥果時(我地語氣係超平和的),果個人竟然話"咩叫唔肥啊?魚腩黎喎。"。嘩,做乜會咁既態度架?其實真係好想問那些態度較好的女侍應,但又行開晒,真係好受氣。
4)最後埋單時另一個侍應又連信用卡都跌落地,我地自己執返佢連"對唔住"都冇聲。
浦和新開時都好經常幫襯佢,但後來食物愈來愈差,加上荃灣又有其他選擇就冇乜點黎,今次見佢話有新主廚就試多次,點知食物其實仲差左,連服務都好差。管理方面有問題吧!百幾蚊唔係好多錢,或者食物不應太高要求,但服務方面都搞成咁,真係好唔要得。
一晚就已經起碼有兩枱客超不滿,仲要我自己其實係要求唔太高....本來冇寫開食評,但希望各位小心考慮!食野想開開心心,搞到咁真無意思。有野叫女侍應可能好d掛!