2009-01-24 20 浏览
我係附近返工,嗰日諗住試吓新野啦,點知坐底睇睇個餐牌,發現好昂貴吓,一個定食成150蚊,不過既然坐底咗,咪試吓囉!我同同事諗住叫一個紫蘇梅味千層定食,加一個和牛漢堡大家share。點知落order嗰陣,個waiter話唔可以叫個和牛漢堡,因為每人至少要叫一個定食 我話唔想叫兩個定食,會食唔晒,佢就話一定要每人叫一個定食。我問點解,佢就話係公司規矩,跟番日本飲食文化,一定係咁 離晒譜,有條咁既規矩,你又唔早講。門口又冇標明,餐牌上又冇寫,我坐底嗰陣你又冇講,D咩公司規矩,咩日本飲食文化呀?! 你限定人人至少要叫一個定食,咁餐牌入面其他單項野食邊個食得落呀?!一D都唔合邏輯! 如果唔係lunchtime時間有限,我真係會拍檯走人呀 都唔知D人點做生意架,我已經向消委會投訴咗,咁既生意手法,不能助長呀!!!

離晒譜

如果唔係lunchtime時間有限,我真係會拍檯走人呀