(非会员)
我講過我一定會寫出黎比大家知呢間餐廳既惡行!相信大家食放題或食buffet既經驗唔少,但有無試過真係會比餐廳收浪費食物既service charge!?我咁大個人都未試過!我唔係餓鬼投胎,食buffet要食到盡怕蝕底既人.至少知咩叫table manner,但呢間餐廳真係禁住黎搶!話說我地一行4個人.我地食到中段,枱上有好多已清既碟之外,仲有2碟未食哂既壽司,同時,我地想叫另外2樣小食.第一次,我比左單佢只係上左碟菜.但我地點左金邊粉同蝦多士佢都無上.跟住我再比多次單佢,提佢你地溜左單.佢就同我地講,你清左枱上既野,我先再幫你落,ok.個時我地都係每碟仲有一2舊.有5碟左右係十分正常.跟住到食淨2碟壽司喇,咁就落番個2樣食物啦.佢就派個senior同我地講,你地咁樣,我地唔會幫你落單,你地枱上仲有壽司,要食埋先同你落到.真係奇怪 !浪費食物既service charge我地都知.你話我地到埋單時成枱都係野食,你再收我覺得無問題.但係我地仲食梗,想點另外既2樣都唔比.我真係火都黎同佢講,你照落啦,我地又唔係食唔哂,你唔駛講咁多次.跟住黑色衫既唔知男人定女人既senior就話:我唔係唔想幫

我講過我一定會寫出黎比大家知呢間餐廳既惡行!

真係奇怪 !浪費食物既service charge我地都知.你話我地到埋單時成枱都係野食,你再收我覺得無問題.但係我地仲食梗,想點另外既2樣都唔比.我真係火都黎同佢講,你照落啦,我地又唔係食唔哂,你唔駛講咁多次.跟住黑色衫既唔知男人定女人既senior就話:我唔係唔想幫你落,你食埋先落到,如果我唔幫你落,我就唔會同你落碟菜啦.佢咁講,我聽到仲興!你落碟菜我係咪要多謝你?食放題就係咁咖啦.如果你間餐廳係怕人食多左本身既價錢既話,你就唔好做放題喇!

跟住我地咪食得好無隱地要食到枱面一粒飯都無囉,而呢個時候,唔男唔女既又走埋黎同我地講,甜品last order喇,跟住我真係即時話佢.你話last order但又唔比人落,咁你講黎有咩意思,係咪博開火!?ok.大家係斯文人,不過要我對住d咁既人.斯文用唔著.即時變身到戰鬥格同佢理論

跟住我個朋友唔想嘈.我就唯有沉住道氣,個經理就走埋黎,話你地如果食得唒枱上既壽司.我先唔收你個100蚊service charge.我比多3個字你.我朋友就同佢講,我地比service charge唔係問題,但你地不停有d人叫你食哂d野時,真係想同你講,會影響心情,而且我地點既食物係另外2樣野,你地都話唔比.但我真係唔想同佢地理論,反正我要知道佢地唔係講道理.係變左針對個客.我只係知唔可以禁住搶當我好蝦.亦唔想妥協

我就話個service charge我當比乞兒.你地肯收,我肯比.只多無下次,亦會係食評寫出事實.比大家食之前諗清楚.枱枱食淨既野食多過我地.就算唔多過,亦都係差唔多.如果食淨一條菜你都可以話浪費食物.我想講.香港仲有好多放題buffet比大家任食唔嬲.呢間野係要迫你清到一粒飯都無先係比正價,但如果食淨少少,鍾意既佢地隨時屈多你一百或以上既service charge!如果2百幾蚊既放題要食到咁局氣.就真係制唔過!

可能你地話我去過呢間野都唔係咁,我都想講,之前我都去過1次.仲食得好開心.但可能上次我地食得唔多.佢先無叫你比service change ,但如果你既食量超出左個價錢,佢地就會因為你個一碟半碟,而再由佢地話收你幾多就幾多.真係不爽!

香港仲有好多好正既選擇,真係唔好去呢間 !!!!~~~

2012-07-07