2021-02-15 1244 浏览
今日一家人諗住開心食一餐,結果餐飲體驗非常差。首先我哋七個人過嚟叫位都等咗20分鐘,當時唔算太多人,而執枱嘅侍應動作非常慢。我哋嗌左炸雞同埋pizza,一開始嚟嘅炸雞仲要全部都唔熟,我哋問同事換佢哋仲要俾少2隻drumstick同原本配嘅沙律。而且炸雞翼質素好差,肉質好乾而且冇雞味。叫嘅檸檬茶就冇晒冰。客觀咁講,pizza味道正常,冇問題。服務質素方面,侍應由頭到尾都冇認真嘅服務客人。例如一開始嘅時候只會好粗略抺枱,明知道依家係肺炎肆虐嘅時期,我認為咁樣係一個唔認真嘅態度。其次係我哋同侍應反映食物質素嘅時候,雖然佢哋都有換返食物俾我哋,但係大部份侍應都不瞅不睬,態度好侍應解釋係因為社會運動而令到佢哋態度冷淡。其實好多餐廳都面對緊社會運動同肺炎,但係佢哋嘅服務態度都會保持水準,所以呢一個原因會令我感覺係一個藉口。而且食物價錢一啲都唔平,炸雞竟然咁$200只有五隻雞,我諗去KFC食性價比會更高。整體而言我認為呢間餐廳不可一不可再光顧。餐廳侍應只會用藉口去合理化自己服務差嘅態度,而且食物質素唔好,唔值得用一個咁貴嘅價錢去食。如果去科學園玩嘅話最好去其他餐廳。
今日一家人諗住開心食一餐,結果餐飲體驗非常差。
叫嘅檸檬茶就冇晒冰。
客觀咁講,pizza味道正常,冇問題。