#雞蛋糕揀拉絲定係流心⁉️小店位置唔算起眼 過哂葵廣 喺學校街盡頭 對正葵涌蘇浙公學 佢哋用台灣手作方法做即製雞蛋糕 又賣埋燒賣雞蛋仔 價錢實惠 好受本區學生歡迎-今日專程買雞蛋糕食 餡料有五個選擇 ⭐️原味⭐️芋泥麻糬⭐️雙重芝士蛋⭐️芝士煙肉蛋⭐️香蕉朱古力-🧀雙重芝士蛋 $16將蛋漿倒入特製嘅蛋糕鐵模 加入餡料等一邊外皮成形 然後返轉烘另一面 成個過程大概8至10分鐘 邊等邊聞到蛋香 非常誘人 蛋糕新鮮出爐熱辣辣 好似食雞蛋仔咁外脆內軟 芝士香加流心蛋黃 真係流晒口水🤤 如果外賣攞返屋企 食之前用焗爐/氣炸鍋返熱 一樣好食-🫔芋泥麻糬 $20我鍾意食芋泥 今次加上煙韌麻糬提高咀嚼度 口感更豐富 蛋糕部分好軟熟 每啖有蛋香 加埋芋泥變成少少鹹少少甜 味道好搭 呢款口味最適宜現場即食 搣開你就會睇到靚靚嘅拉絲效果🤩-📍良日雞蛋糕葵涌榮芳路65號美豐大廈地下11號舖
#雞蛋糕揀拉絲定係流心⁉️

今日專程買雞蛋糕食 餡料有五個選擇