2020-05-07
雞蛋仔之最 - 媽咪雞蛋仔媽咪雞蛋仔係我永遠嘅最愛,而朱古力味係我每次必點嘅口味!.媽咪雞蛋仔越開越多分店,呢日去開佐敦發現原來呢度都有,忍唔住就買咗一份, 呢度嘅每一底雞蛋仔都係新鮮即叫即整,雖然要等,但係等待時間都只係10分鐘左右,為咗新鮮出爐嘅雞蛋仔,都可以等吓嘅😙.點解係朱古力味?係因為鍾意呢度每一粒雞蛋仔都會有可口嘅朱古力粒在入邊,增添雞蛋仔嘅層次感,雞蛋仔嘅蛋漿亦加入可可粉,所以朱古力味係非常之就濃厚,鍾意朱古力嘅人都一定唔鍾意呢一款雞蛋仔。.而媽咪雞蛋仔點解係我永遠最愛?係因為呢度每一底都真係做到外脆內軟, 可能係因為新鮮即整嘅關係,每一粒都可以保持到脆邊,外層係<卡擦>嘅脆,而咬落去內心係蛋糕似的鬆軟,加上熱辣辣真係好好食!.通常好味嘅舖頭一開分店質素就會有啲參差,但媽咪雞蛋仔好似每一間分店都keep到呢個味同質感,從來未試過失手,真係好犀利!
媽咪雞蛋仔係我永遠嘅最愛,而朱古力味係我每次必點嘅口味!