2018-02-09 1824 浏览
📍HongKong🇭🇰🐷瑞士汁大豬排撈丁($36)▪️泥萬芳除左馳名嘅炸大雞脾,原來瑞士汁撈丁都係不錯嘅選擇💕-塊豬排好大塊,完全蓋過d麵😍食肉獸mode🍖煎得幾香,肉質不韌,𡁻落都幾鬆化,係油左少少。經典嘅瑞士汁配公仔麵,茶記d麵係特別煮得好食🤭不會煮得太腍,保持左口感,彎彎曲曲嘅丁麵粘滿瑞士汁,甜甜的,唯獨係醬汁份量偏少,瑞士汁味道偏淡。🍤蝦多士沙律($36)▪️萬芳冰室最出名嘅大過手嘅雞脾✋🏽就食得多,今次轉轉口味食蝦多士🤤-份量感覺比食炸雞脾少,得三小塊🧐但炸得幾香脆,多士薄身,咬落唔會成口油,一啖仲食到爽彈口感嘅蝦肉🤩炸物適合蘸旁邊嘅沙律醬減膩。-其實我最欣賞旁邊嘅沙律🥗由其薯仔粒🥔甘荀粒🥕感覺好健康🤣口感夠爽口,仲有酸甜嘅雜果粒和青瓜🥒配上唔會太稠嘅沙律醬👍-我想食多碟沙律多d☝️🐔生炸大雞脾($30)▪️萬芳冰室最出名嘅大過塊臉嘅雞脾🙈-依個係單點無跟餐叫,應該都係即叫即炸嘅,但就過左火侯😅炸到乾身左d,炸皮可分為腍,脆身,硬。過左龍就屬偏硬又韌😩肉質不juicy仲有d嚡😦第一次食明明覺得好啖啖肉之餘,仲有肉汁架!皮仲好香脆添。雖然都...幾年前🧐質素差左la🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♂️唯獨
📍HongKong🇭🇰

🐷瑞士汁大豬排撈丁($36)
▪️
泥萬芳除左馳名嘅炸大雞脾,原來瑞士汁撈丁都係不錯嘅選擇💕
塊豬排好大塊,完全蓋過d麵😍食肉獸mode🍖
煎得幾香,肉質不韌,𡁻落都幾鬆化,係油左少少。

🍤蝦多士沙律($36)
▪️
份量感覺比食炸雞脾少,得三小塊🧐
炸物適合蘸旁邊嘅沙律醬減膩。
其實我最欣賞旁邊嘅沙律🥗
我想食多碟沙律多d☝️

🐔生炸大雞脾($30)
萬芳冰室最出名嘅大過塊臉嘅雞脾🙈

質素差左la🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♂️唯獨係個size無變。
#japan #tokyo #tokyofood
#wwhkfood #uhkfood #hkfoodies #eater #hkig #hkeat #hkfood #hkfoodie #foodie #foodies #foodiehk #foodieshk #foodielife #food #foodstagram #foodlover #foodpics #hkfoodblogger #hkeats #tokyofoodie #ufoodphoto #foodlove #taiwanfoodie #相機食先 #萬芳冰室 #炸雞