2021-07-06 871 浏览
點樣食推介✨⭐️jajaja麻辣雞煲⭐️⭐️堅尼地城雞煲⭐️雞煲地址:士美非路市政大廈2樓熟食中心🍖大笪地雞煲半隻 $138 (6.5/10)男朋友話帶我去食雞煲,點知間嘢真係叫雞煲,佢又冇呃我wor🤣,一上碟d jajaja聲真係令我好興奮,嗌左微辣,聞上去都幾香,撩幾撩個底都聞到d麻辣味,jeng!不過一食落口就知咩料,冰鮮味太重,肉偏梅,睇黎我嗌微辣d醬料唔夠重口味蓋過d劣雞味,但個醬真心幾好,好香口,仲有好多乾辣椒同芫荽👍🏻,淨係奶個醬都開心,不過淨係食d雞其實真係有d難食,好彩佢落左好多秀珍菇👹,雞我淨係食左三舊,菇就食左一大半嘻。🍖黑毛豬腸 $38 (7/10)豬腸份量都幾多,係偏厚身嘅腸,超多油脂!食依個一定要加嘅料!🍖椒鹽鮮魷 $88 (7/10)好油好油嘅一碟,冇咩特別,有個醋汁比你點下,不過男朋友鍾意食,依7分當比面佢🤧🍖椒鹽雞軟骨 $48 (6/10) 💩十小伏💩好劣嘅一道菜,連我男朋友都唔食就知咩料喇,feel到d雞軟骨比人炸左十世咁,硬到咬唔爛,阿婆牙力麻麻,食左一舊就放棄左回頭指數: 🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️(滿分:🧎🏻‍♀️🧎
點樣食推介✨

⭐️jajaja麻辣雞煲⭐️
⭐️堅尼地城雞煲⭐️

雞煲
地址:士美非路市政大廈2樓熟食中心

🍖大笪地雞煲半隻 $138 (6.5/10)

🍖黑毛豬腸 $38 (7/10)

🍖椒鹽鮮魷 $88 (7/10)

🍖椒鹽雞軟骨 $48 (6/10) 💩十小伏💩

回頭指數: 🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️(滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)

其實係市政大廈食飯幾好feel又闊落,開埋支藍妹就更加正🍻,依度其實適合多人聚會黎,不過今次陪左男朋友黎回味返佢大學回憶之後我應該唔會再黎haha