2022-07-10
晚上想放鬆一下,於是去朋友推介既雞翼放題餐廳Me Time一下。餐廳環境比較燈光暗,可以更放鬆同埋有情調。可以散叫或者揀放題。我揀左19隻口味 All (19) Flavours, 可以free flow 指定小食同指定飲品。第一輪放題,我叫左三種口味:新加坡辣蟹味(右),自家製鹹蛋黃(左下),四川甜辣醬(左上)。個人好喜歡自家製鹹蛋黃味,外層鹹蛋黃既滋味,令雞翼有種異國風味,質感外脆內嫩。四川甜辣醬就由外至內既辣味,味覺新挑戰。而新加坡香辣蟹就幾惹味。食雞翼當然唔少得飲啤酒啦!小食叫左個松露芝士通心粉食,啖啖通心粉都有松露芝士包圍住,都幾好食。第二輪叫左四款雞翼:日本吉列咖喱味(左上)、日本蜂蜜芥辣(右上)、巴馬臣芝士蒜蓉味(右下)、咖啡香味(左下)。日本吉列咖喱味,唔辣但咖喱味濃郁。日本蜂蜜芥辣味,清香微甜,芥辣醬唔算太辣,岩唔食得辣既我。巴馬臣芝士蒜蓉味,芝士滿滿,好惹味。咖啡香味,啖啖濃expresso,提神之選。食到呢輪都飽了。最後一輪就叫左個醉雞,呢道菜有驚喜。除咗正常發揮既酒味,食落慢慢個口會有少少食四川菜既微微麻辣味,刺激左味蕾。成為今餐雞翼放題完美既句點。
餐廳環境比較燈光暗,可以更放鬆同埋有情調。
可以散叫或者揀放題。
食雞翼當然唔少得飲啤酒啦!
日本吉列咖喱味,唔辣但咖喱味濃郁。
日本蜂蜜芥辣味,清香微甜,芥辣醬唔算太辣,岩唔食得辣既我。
巴馬臣芝士蒜蓉味,芝士滿滿,好惹味。
咖啡香味,啖啖濃expresso,提神之選。
食到呢輪都飽了。