2020-06-21
當知道呢間「Wingman」係專食雞翼,就諗起身邊一個超鐘意食雞翼既朋友,一定要同佢嚟食,今日終於都嚟食了🤗🌟Sharing Platters - Netflix & Chill $268🌟有18隻雞翼、3款口味、1款配菜我哋分別揀咗🌟Cali Style || 巴馬臣芝士蒜蓉味🌟蒜蓉味好重,同巴馬臣芝士味出奇地又好夾,雞翼上面鋪滿巴馬臣芝士碎之外,仲加左啲羅勒香料,唔會咁單調,只有芝士同蒜蓉味😆🌟Singapore Zing ||新加坡辣蟹味🌟因為呢個係屬於濕身果一行,以為係好多醬汁既一款,點知質感都係比較乾身,同想像中有點出入;雖然係辣蟹味但食落辣味唔係好重,係咸咸地似普通炸雞翼味道,所以唔好比面頭既辣椒絲嚇親😆😂🌟Salted Egg Yolk ||自家製鹹蛋黃🌟鹹蛋黃味可以再重手啲,食落無咩咸蛋黃味,又係有少少失望,如果鹹蛋黃味濃啲,應該會再好食啲🤤🤗🌟Wingman Avo || 火燒牛油果 $75🌟呢個係跟雞翼既set一齊點的,如果單點就係$75;火燒原隻牛油果,上面加左青檸汁,再加埋旁邊既係Chipotle Yogurt醬,食落有少少似蛋黃醬味,夾埋一齊食,味道會比就咁單
有18隻雞翼、3款口味、1款配菜
我哋分別揀咗
🌟Cali Style || 巴馬臣芝士蒜蓉味🌟
🌟Singapore Zing ||新加坡辣蟹味🌟
🌟Salted Egg Yolk ||自家製鹹蛋黃🌟
🌟Wingman Avo || 火燒牛油果 $75🌟
呢個係跟雞翼既set一齊點的,如果單點就係$75;火燒原隻牛油果,上面加左青檸汁,再加埋旁邊既係Chipotle Yogurt醬,食落有少少似蛋黃醬味,夾埋一齊食,味道會比就咁單獨食火燒牛油果🥑會無咁寡😅
🌟Padron Peppers || 香煎帕德隆辣椒 $55🌟
店員極力推介下就試吓呢個,係完全唔辣既辣椒,不過就有好多辣椒籽,辣椒食落一啲都唔辣既辣椒好特別,如果加埋一杯啤酒就更chili😍😍
🌟Hoisin Glazed || 黑芝麻海鮮蜂蜜🌟
我哋都係唔心息😂好想食一款係濕身多醬既雞翼,決定要叫多一款嚟食先甘心😂最後點多左呢個黑芝麻海鮮蜂蜜味,食落第一個感覺係食緊北京填鴨味!真係好似🙈味道係偏甜既😋
🌟Passion Fruit Caipiroska $78🌟
飲品就揀咗呢個Passion Fruit Caipiroska,
裡面主要成份係有熱情果、檸檬汁、Vodka 整成既Cocktails,味道酸酸甜甜的,好開胃,裡面仲有啲熱情果籽,好有咬口,夏天飲好適合,解渴之選👍🏻