2021-04-05 115 浏览
上星期五同同事去咗旺角搵好嘢食happy Friday下,而同事就帶咗我去食雞翼,佢仲話有十幾廿種口味揀添 所以今次就介紹下呢間雞翼控必去嘅餐廳!我哋嗌左個Netflix & Chill套餐,可以揀三種口味嘅雞翼,各6隻,再加多一個配菜。雞翼方面,我哋分別揀咗蒙古燒烤味、黑芝麻海鮮蜂蜜味同埋巴馬臣芝士蒜蓉味,而配菜我哋就揀咗比較特別嘅燒牛油果!喺三款雞翼入面,我自己就最鍾意蒙古燒烤味,可能我個人中意食重口味野,佢嘅孜然味好重,食落好刺激,搞到個嘴好麻好痺 其次我就中意巴馬臣芝士蒜蓉味,佢嘅芝士好多下,加埋蒜蓉呢啲咁重口味嘅一齊食又係好夾 而黑芝麻海鮮蜂蜜味就無乜蜂蜜味,反而係海鮮醬味,我就覺得還好啦 另外個燒牛油果都好特別,燒到腍腍哋,面頭加左芝麻同青檸汁做調味,就咁食已經好唔錯,中意食辣嘅仲可以點埋佢隔離個醬一齊食!最後,我哋仲encore咗多個味,個新加坡辣蟹味,食落口超惹味,外面脆內裡超juicy 佢加咗唔少辣椒仔同炸蒜係面,唔食得辣嘅朋友仔嗌之前就要三思下啦而嘢飲我哋嗌咗lemonade同埋佢嘅自家製啤酒, lemonade就正常嘢,而啤酒飲落幾順喉,唔算太澀,女仔都啱飲 最後

而嘢飲我哋嗌咗lemonade同埋佢嘅自家製啤酒, lemonade就正常嘢,而啤酒飲落幾順喉,唔算太澀,女仔都啱飲 最後我哋都食到超級飽,估唔到食雞翼都可以當正餐咁食,仲要有咁多種唔同味揀,下次會再過嚟試埋其他唔同味