2021-06-07
作為雞翼控嘅我竟然第一次食呢間專食雞翼嘅餐廳,呢度最出名係雞翼放題,不過今日唔算好肚餓,所以就叫單點。呢度真係有各式各樣味道嘅雞翼,最特別嘅係啲雞翼有分乾身同濕身。我哋分別叫咗一款乾身、一款濕身同一款特製味道嘅雞翼,每一款有6隻。乾身我哋就叫咗巴馬臣芝士蒜蓉味,雞翼新鮮炸出嚟,個皮好脆,而入面啲雞肉仍然保持多汁嫩滑,芝士碎刨成絲狀,份量好多,加埋蒜蓉嘅香濃味,食落去香氣四溢,超級棒!濕身款我哋就叫黑芝麻海鮮蜂蜜味,微微既XO海鮮味加埋蜂蜜嘅甜味,仲有黑芝麻既香,真係食唔停口。雖然係濕身款,但雞翼個皮仍然好香脆!至於特製味道,我哋就叫咗自家製咸蛋黃,好推介,蛋黃嘅鹹香加埋雞翼嘅脆皮,香噴噴!食完18隻之後,我哋覺得未夠喉,所以又再叫多wingman水牛城醬,比傳統既水牛城更加香辣惹味,辣得好過癮,雞肉同樣好juicy!除咗雞翼之外,我哋仲叫左黑松露薯條,新鮮熱辣辣,配埋個黑松露醬,真係最佳小食!