2023-11-24
🔸貴妃雞粥 配炸兩 $62 餐飲檸茶加$3雞粥裏面有好多雞件,主要都係雞髀同雞翼肉,十分嫩滑好有雞味,啲雞皮就肥咗啲,成個粥上面有一層黃黃哋嘅雞油色,但係都唔會好肥膩,係有雞味嘅粥,而啲粥就口感好綿好滑,咁正嘅雞粥,難怪新記會攞嚟做招牌,不過粥裏面或許可能有斬雞件時碎出來的雞骨,所以食粥嘅時候唔好咁心急,以免食埋啲雞骨傷到喉嚨。 炸兩啲腸粉皮拉得比較薄,好滑有米槳香味😚 味道:8/10性價比:7/10🔸金牌貴妃雞例牌 $75 因為食完個雞粥覺得啲雞太好味,所以特別叫多個 貴妃雞例牌, 有差不多半隻雞嘅份量,不過冇咗雞髀同雞翼(可能畀曬啲雞粥用) 主要就係雞胸肉, 所以如果想食 雞髀肉嘅朋友就一定要叫番上面嗰雞粥。呢個例牌雞就提供咗好多 薑蓉畀你蘸雞, 雞皮係薄脆嘅,唔會有好多雞油,食落啲雞胸肉就唔似其他啲雞胸肉咁柴, 仍然保持到水準做到新鮮嫩滑又美味。味道:6/10性價比:6/10🔸香脆多春魚 $55呢個小食炸多春魚有十條, 炸得香脆,一上枱就香味四溢,聞到都流口水,蘸起啲喼汁一齊食,脆卜卜好惹味,炸粉跟隻魚都無落鹽好淡口,多食都唔會口渴。味道:6/10性價比:7/10🔸炸
味道:8/10
🔸金牌貴妃雞例牌 $75
味道:6/10
性價比:6/10
🔸香脆多春魚 $55
味道:6/10
🔸炸雞髀薯條 $42
炸雞髀好大隻, 而且炸嘅火喉啱啱好, 雞皮完全焦脆,裏面啲肉仲好嫩滑,醃得入味。 薯條就係 即刻炸起嘅,薯條一啲都冇燶到,仍有新鮮嘅薯仔味,呢個薯條真係幾好食。
味道:7/10
🔸XO醬豬扒炒公仔麵 $56
炒公仔麵個鑊氣好香,一上枱就一大陣醬油味, 豬扒係輕輕炸過嘅,咬落一啲都唔柴口, 好有豬肉嘅鮮嫩味,豬扒邊都煎得燶燶哋,肥豬肉都變得焦脆惹味。呢個唔係一般嘅 豉油王炒麵, 而係用xo醬嚟炒, xo醬有濃郁蝦米香味, 成個炒麵 係辣辣哋嘅, 而且鹹香味十足。
味道:7/10