2019-05-23 27 浏览
男朋友陪我出佐敦嗰邊買布,為咗獎勵佢呢個拉麵控,我決定帶佢去食附近一間隱世拉麵。呢間拉麵舖個真係唔係咁多人知,因為佢唔係喺大街嗰邊,我都搵咗一陣先搵到佢喺邊度。由於真係太肚餓,成2點幾先食野,所以我哋叫咗好多嘢食。同埋佢午市優惠有個加$28就可以配小食,所以我都揀咗幾款。呢個係同樣唐揚炸赤雞,佢個炸雞係好嫩滑,啱啱新鮮炸起好夠熱,唔會太油。隔離有一啲類似檸檬鹽定檸檬胡椒調味料,點左少少發現好香,同炸雞好match,食落亦都冇咁溜,如果食呢個炸雞大家記得一定要點嗰個檸檬調味料!另外我哋都加$28叫咗個燒黑豚肉串,食落有少少似港式叉燒。我一向都好鍾意食明太子雞翼,見到呢度有得食梗係要返一客啦。個雞翼都揸得好香口,唯一美中不足嘅係明太子調味有啲過鹹,所以食咗兩啖都已經要停一停抖一抖。重點黎啦!我揀咗呢度嘅皇牌雞白湯拉麵,食落去終於知道點解佢咁出名!首先個雞白湯真係好濃郁好好飲,其次佢個叉燒亦都唔會煮都好乾身,第三點係佢入面有兩塊慢煮雞肉,個質感介乎係屬於唔熟之間好搞笑,同埋雞肉有少少黑椒香,重點係咁多好食嘅嘢加埋都唔洗一百!出面閑閑哋食個普通嘅拉麵都要過百,呢個價錢真係超抵!而男朋友就叫左一

另外我哋都加$28叫咗個燒黑豚肉串,食落有少少似港式叉燒。

重點黎啦

而男朋友就叫左一個黑蒜醬油湯拉麵,不過男朋友話佢個湯底味道比較鹹,可能因為有個雞白湯對比實在太出色,正所謂有對比自然有傷害
,所以黑蒜醬油湯拉麵我就唔多講啦,大家都係嚟呢度叫雞白湯拉麵啦!