2021-10-04
來到呢間餐廳,覺得環境同其他嘅差唔多,之後見到側邊原來有間3-4間客房,有客房呢樣野真係無咩平民餐廳做到,想安靜少少同一班朋友傾計嘅可以book房。呢度最近做緊優惠,加$98有限度海膽刺身,味道頗為清甜,又無腥味,值得一試!雞煲上檯嘅時候,會連計時器一併上檯,每兩分鐘就要攪拌一次裡面嘅雞。雞嘅辣度有得揀,我地今次係BB辣,雞炒得好入味,而且肉都好多!食過雞煲之後,呢度係會另外上一煲清湯嘅火鍋,呢個安排真係非常好!好多食雞煲火鍋嘅餐廳係直接係雞煲裡面倒湯再打邊爐,搞到成個邊爐湯底油淋淋,而且雞煲味完全掩蓋曬其他食物。因為我地鍾意食牛,所以打邊爐就選左牛王套餐。其他餐嘅牛係呢個美國普通肥牛。而牛王餐嘅不同之處就係有得食到呢三款高質牛肉,包括美國和牛肉眼、安格斯牛小排、安格斯肩胛肥牛。三款牛嘅花紋同成色睇落都唔錯,而滾熟入口後,肉質相對普通美國肥牛真係無咁韌,好軟又有牛味,有點入口即溶個種嘅口感,質素真係幾好!火鍋配料都算係幾齊備!甜品係北海道牛乳奶凍,甜甜地,細細杯又唔heavy!
火鍋配料都算係幾齊備!
甜品係北海道牛乳奶凍,甜甜地,細細杯又唔heavy!