2021-07-08
約左好姊妹食麻辣火鍋,但多心嘅我又想食雞煲,我地不約而同book左銅鑼灣隨變雞煲,呢間地點係V Point,即登龍街果邊,原本食雞煲覺得好地踎,呢間就完全唔同,靚view靚裝同service好好!怕辣到胃痛所以點左小麻辣雞,啲雞入口幾滑,醃得好惹味,真係落足晒多種香料,食入口先辣後麻,仲有茴香、花椒、八角唔同層次嘅香料,不過我略嫌佢嘅雞件斬得太細,骨件比較多,食過兩次呢間斬雞都係比較細件。食完雞煲,即刻轉打邊爐煲,新嘗試點左酸辣湯底,酸辣湯底偏酸,辣味十足,如果鍾意傳統啲就點返豬骨湯、蕃茄湯,佢湯底都幾多選擇,配料方面選擇好多,唔少得一定要點鴨血,唔係度度都有得食,仲有本地肥牛,呢個超正,雖然貴少少,肉味十足,啲料好新鮮唔係比cheap野!仲有點左D丸、菜、薯粉,同樣新鮮正!兩個人慢慢食,我地食左兩個幾鐘,冇人趕service好好👍🏼,仲有tempo送,所以話一分錢一分貨!
仲有點左D丸、菜、薯粉,同樣新鮮正!