新南苑私房菜

San Nam Yuen
2024-01-17 2612 浏览
天气又转凉,系打边炉嘅好时机。今晚同屋企人去了尖沙咀行街,行完就去了这间新南苑打边炉。餐厅装修好新,座位又大,重有私人房可以打边炉。另外,餐厅有好多Iron Man的模型,好似小形展览一样👍🏻我哋点了牛牛餐放题火锅,套餐包了一份特色牛肉,其他配料及饮品任饮任食😍 牛肉都好高质,绝对抵食👍🏻首先会食招牌麻辣鸡煲先,鸡煲系任食嫁,食完可以再加。鸡煲味道唔错,我哋选了小辣,辣度啱啱好,全家人都好钟意食🍗重会有一个刺身拼盘,生虾劲大只,又鲜甜🦐 鲍鱼都好好味,估唔到会有刺身食👍🏻食完鸡煲,可以选一个汤底准备打边炉了。汤底好多选择,我哋选择了南瓜公仔蚬汤 及 虫草花椰子花胶汤。南瓜公仔系最特别,一上个汤底,心心眼出现了,佢哋将南瓜蓉雪成公仔的外形,好可爱。南瓜汤底好浓,劲好饮。花胶汤清香美味,花胶又滑又可以补充骨胶原,正呀☺️火锅配料好多选择,全部都系任食。我最钟意系个乌冬,劲高质,我哋一人食咗一个,吸收埋南瓜汤嘅味道,好食到形容唔到😋饮品都系好多选择,最正我觉得系有日本罐装酒饮,好似去咗日本咁,好开心😍甜品重有雪糕放题任你食,有我最钟意嘅芋头味,真系好爽呀👍🏻👍🏻

2024-01-14
用餐时段