2022-11-24 214 浏览
又來到一年一度火鍋嘅季節aka冬天aka世界盃嘅日子,而家兩口子嘅晚飯時鐘由本身八九點提前到六七點,食完就啦啦聲返屋企開定個電視等睇波🥳🥳🥳今日同老公揀咗未嫁嘅時候已經食開嘅18樓雞煲,仲記得以前同啲同事收工都會過嚟食宵夜一行10個女仔嚟食真係好墟冚🤣好彩今日早咗嚟食6:30咋😳過多陣已經要等位店員首先會問你雞煲想要大中小辣,我哋今次就揀咗小辣。火鍋配料係QR code落單,說時遲那時快一坐低轉個頭已經有店員送上熱辣辣嘅雞煲開咗火仲幫我哋攪咗幾下,熱咗10零秒之後就食得🤤啲雞啖啖肉,唔會每件都係雞背雞骨🤤配料嘅紫洋蔥真係好好食,小辣對於我哋來講真係啱啱好😽打邊爐飲咩飲品都好重要,真係好欣賞呢度起碼都有20幾款嘢飲俾你揀🤤啲雞食到7788就加湯落去等佢滾,呢個時候就梗係睇吓有咩火鍋配料食啦!見到今日時令海鮮有聖子😳通常係其他任食火鍋店如果有時令海鮮通常都係貝類,呢度竟然有聖子,梗係即刻叫啦!嚟到真係嚇一跳,聖子好大隻,仲要勁生猛😳😳😳忍唔住encore再encore🤣係滾緊火鍋等佢熟嘅途中,口痕忍唔住叫咗幾份小食嚟食,當中最鍾意食呢款芋泥番薯波🤤好足料成舊芋泥炸外脆內軟,入面仲有甜甜鹹鹹
好彩今日早咗嚟食6:30咋😳過多陣已經要等位

係滾緊火鍋等佢熟嘅途中,口痕忍唔住叫咗幾份小食嚟食,當中最鍾意食呢款芋泥番薯波🤤好足料成舊芋泥炸外脆內軟,入面仲有甜甜鹹鹹嘅番薯蓉,雖然明知呢個小食好飽肚,但都忍唔住食咗四五粒,搞到老公都鬧我咁蝕本🤣

埋單都係每個人二百零蚊,可以食到咁好食嘅雞煲同埋咁新鮮嘅海鮮,最緊要係個芋泥波真係好好食🤣下次挑戰吓中辣先