2018-08-22
平時去旺角都行女人街搵嘢食,而家我要周圍explore 下😤。睇下仲有邊度有嘢食,俾我發現左呢幢(譽發)大廈隱藏左好多餐廳!由於今日好肚餓😂,所以揀咗食雞煲🤤,好耐冇食了。上到去一開升降機門,已經聞到好香😍。入到去幾大,唔會坐到迫一迫,環境幾好。一開始侍應俾咗一盆調味料我哋自己調醬料。🤔有埋我最鍾意嘅芝麻醬同沙茶醬啊😍。打開張點菜紙發現佢有好多種類嘅雞煲,有藥膳雞煲、想美顏又有花膠雞煲、又有辣酒花螺,呢d都幾特別。但係我都係的唔過麻辣雞煲嘅引誘🤤。佢仲有唔同額度俾你揀,我哋叫咗小辣,隻雞都OK!配料方面,我係有做到資料蒐集😏,呢度有個芝士響鈴,好似話d芝士會流出黎,所以我就叫左一個。真係好好食,本身響鈴已經吸咗湯底嘅味再加芝士,諗起都想再食❤️。芝士實在太吸引啦😣,所以我哋叫左個手打芝心牛丸😂。 佢啲芝士好足料,咬落去係會流出嚟😋。仲有個蟹子墨魚滑,賣相好得意,味道OK。菜我哋就冇嗌啦,因為呢驚麻辣湯底好多油會好肥😂。海鮮方面,我哋就叫咗個象拔蚌片,都幾新鮮唔需要放太耐就食得👍🏼。又打邊爐又食辣野,又點少得叫杯嘢飲。我哋叫咗個大檸樂😝,個杯野真係好大架!有多冰夠晒凍👍🏼。下次睇下可唔可以
一開始侍應俾咗一盆調味料我哋自己調醬料。🤔
有埋我最鍾意嘅芝麻醬同沙茶醬啊😍。
仲有個蟹子墨魚滑,賣相好得意,味道OK。
菜我哋就冇嗌啦,因為呢驚麻辣湯底好多油會好肥😂。
下次睇下可唔可以試吓午市時間黎先😂。我見到佢門口貼住左午市時間嚟的話配料半價😍。