天寒地凍又係想食雞煲嘅日子!覺得平時食開嘅普通唔夠特式?試下依個「辣酒花螺雞煲」!夠晒辣~暖苙苙😚 D雞仲好滑好入味而且係內嘅花螺粒粒大粒又好肉地!接近成廿粒呀😍QT就同朋友兩個人食!叫左少少羊肉片~ 一個菜盤、豆腐、瓜個d~ 仲有個三文魚子手打墨魚丸。依個丸好特別要介紹下,因為佢真心好香魚子香味~ 以手打好滑嘅墨魚膠包住數粒三文魚子在內~ 當你放落鍋滾煮時,三文子會因受熱爆破於墨魚膠內,魚子嘅甘香油份就會被墨魚膠吸收晒好入味!所以當你咬開粒墨魚丸時會見唔返d三文魚子但又無論聞同食都食到個陣香味😍墨魚丸仲好爽口彈陣呢👍🏻其實個雞煲足半隻雞!而且個菜盤超大嘅~ 所以兩個人叫少少以經好飽飽~ 聞說2017年嘅1月會超寒冷!將依個雞吞list入冬天去食嘅名單~ 正呀!同朋友又好屋企人又好 齊娃維一齊暖暖又飽飽👍🏻不過記得要訂位都幾爆場!!!!

墨魚丸仲好爽口彈陣呢👍🏻

不過記得要訂位都幾爆場!!!!
2016-12-05
庆祝纪念