2024-09-06 870 浏览
今日同男朋友一齊食呢間日本餐,餐廳環境真係好靚,光線充足,最緊要座位寬敞舒服,面對一望無際嘅維港景色,食咩都好味!我哋就點咗美人滋鍋御膳,有啲似火鍋,但係好特別嘅係嗰啲肉肉都係掛住喺盤上,擺拍超靚!鮮甜嘅湯頭真係令我哋一口接一口,非常入味好飲,飲得出湯頭已經熬咗好耐,嗰啲精華都已經熬咗出嚟,飲落去成個身體暖笠笠。男朋友唔係經常飲湯嘅都將湯飲得一滴不剩!肉肉亦好嫩滑,和牛紋理超靚,油脂分布均勻,睇起嚟就知係高品質嘅牛肉!將牛肉放入湯底度涮個幾秒就可以食,口感鮮嫩多汁!豚肉十分新鮮,最鍾意就係一點腥味都冇嘅豬肉,肉質亦都好嫩滑可口,唔會膩!呢個日式火鍋仲可以配白飯 / 拉麵 / 烏冬,我哋鍾意食飯嘅就點咗白飯配住一齊食,濃郁嘅雞湯味道配住白飯就已經好好味!我同男朋友都食得心滿意足!正啊~