2019-03-21
🤩🤩🤩🤩超級豐富海鮮火鍋+雞煲同朋友訂左枱食陸陸雞煲, 一去到就入得。可以散叫或者叫set, 我地叫左個陸陸雞煲海鮮火鍋套餐, 每人都係$338🥴一開始, 店員俾左個調味料盤我地自己落👍🏻👍🏻👍🏻之後就俾埋花螺小食, 用竹籤好易就挑到出黎, 都幾開胃陸陸雞煲 (小辣)😋😋😋店員係咁提我地唔好掂到個煲, 小心燙親, 好貼心! 佢仲幫我地炒雞, 完全冇燶底🤣半隻雞都幾多, 雖然D雞都幾大舊, 但煮到好入味, 麻得黎又唔會好辣, 好惹味! 雞肉仲好嫩滑👍🏻👍🏻😋食完雞煲之後就等個火鍋, 有D餐廳係直接加湯落本身個雞煲度, 哩間就直接換過第2個煲, 咁就唔會好多油, 健康D!😻😌湯底好重龍蝦味, 仲有1隻大龍蝦同蕃茄粟米💓💓💓💓一開波我地碌左個海鮮拼盤先🎈, 有鮑魚, 貴妃蚌, 象拔蚌仔, 廣島蠔, 蟶子, 蜆, 大頭蝦, 海蝦, 魚片D海鮮大大隻, 都幾新鮮, D貝殼類又冇沙!😋😋🤤🤤🤤最正係貴妃蚌, 大大舊又甜又爽口一次過食晒3種蝦 - 龍蝦, 大頭蝦, 海蝦, 又新鮮又多膏!美國肥牛, 牛柳粒, 豚肉片見到卷起既肉都會覺得好食D, 肥瘦岩岩好手打丸: 豬肉丸, 墨丸, 黑椒牛丸黑椒牛丸好
一開始, 店員俾左個調味料盤我地自己落👍🏻👍🏻👍🏻
之後就俾埋花螺小食, 用竹籤好易就挑到出黎, 都幾開胃
陸陸雞煲 (小辣)😋😋😋
湯底好重龍蝦味, 仲有1隻大龍蝦同蕃茄粟米💓💓💓💓
D海鮮大大隻, 都幾新鮮, D貝殼類又冇沙!
😋😋🤤🤤🤤最正係貴妃蚌, 大大舊又甜又爽口
美國肥牛, 牛柳粒, 豚肉片
見到卷起既肉都會覺得好食D, 肥瘦岩岩好
手打丸: 豬肉丸, 墨丸, 黑椒牛丸
黑椒牛丸好食!
餃子: 魚皮餃, 雲吞, 水餃, 白菜餃
個餃子皮煙煙韌韌, 入面好足料
鮮菜籃, 菇拼盤
份量都幾多, 有好多唔同款既蔬菜同菇, 佢地索晒個海鮮味同湯汁, 又甜又好食!
自家炸響鈴, 炸魚皮
打邊爐必食! 就算浸左一陣都仲係好脆, 正!
3百幾蚊又有雞煲, 又有海鮮火鍋, 真係超正超抵! 我地食到飽一飽先走😚