今日到我同同事慶祝新年啦!係公司附近搵到呢間好嘢!坐底, 睇完晒個餐牌, 結果我同佢都係揀噃「雜錦魚生飯定食」($38)!嘩! 睇個樣都OK 喎! 勁多魚生呀! 又幾靚仔, 啲魚生都算新鮮,雖然飯就比較少, 但對女仕嚟講都絕對夠食啦!仲要發現食食啲魚生真係幾多, 同啲飯係一半一半咁多呀!同埋啲飯都幾好食, 食得出係珍珠米加醋煮既!而個前菜「中華沙律」都OK, 仲有個麵鼓湯雖然食得出係味精, 但都幾好味喎! 可能夠熱啦!其實仲有好多嘢食架! 不過第一次嚟, 都係試咗佢啲刺身得唔得先啦!下次先再試其他嘢! 同埋個餐牌好得意, 貼咗 labal 既其實係減咗價,嚟張傳單寫個「雜錦魚生飯定食」係$45 架! 但上到嚟個餐牌又話$38 !!同埋呢度午市冇加一喎!! 嘩!! 真係超抵食呀! 唔怪得之我哋嚟既時候已經坐滿九成, 之後一路keep 住冇乜位淨啦!呢間嘢實有下次!! 真係唔錯! 如果要比「千秋樂」的話, 我諗係一份錢一份貨,個度雖然貴十蚊, 但係啲刺身種類多少少, 主要有我鍾意食既甜蝦呀!!啲飯又多少少, 至於個前菜就呢間有, 千秋樂只有甜品啫哩, 不過個麵鼓湯就千秋樂好飲啲! 所以兩間
今日到我同同事慶祝新年啦!係公司附近搵到呢間好嘢!

如果要比「千秋樂」的話, 我諗係一份錢一份貨,個度雖然貴十蚊, 但係啲刺身種類多少少, 主要有我鍾意食既甜蝦呀!!啲飯又多少少, 至於個前菜就呢間有, 千秋樂只有甜品啫哩, 不過個麵鼓湯就千秋樂好飲啲! 所以兩間都會再去食過!!