2016-10-23 434 浏览
一碗可以連湯都飲埋既雞湯米線? 就系哩句,我慕名而來,兩人叫了一個黑蒜鷄湯米線,一個四寶鷄湯米線。先上黑蒜鷄米,搶先試味啦。其實一碗米線好唔好食,80%都系湯底。一淡試落去都唔知系咩,沒有黑蒜味啊,苦甜咸各有各,又沒有香味既。算點呢?好,仲有我期待四寶鷄湯米,特意叫個簡單的,沒有藥材,沒有麻辣,就希望嚐到鷄湯既原有鮮味,唔好整色整水。端上來,黃黃的濃湯,不要以爲是雞油啊。一淡鷄湯喝下😔,吓,粟米湯?? 好咸既罐頭粟米湯味道。咸成甘,點飲埋個湯啊。甘都卑佢唸到。望望隔离椰子雞湯米,就系我碗粟米湯上加了椰絲😂😂😂。 完全中伏。成碗鷄米根本唔係個回事,都唔知食緊咩,失望死我。我地埋單走人,真系見到有人成碗連湯都飲埋😰。