2023-07-18
雙魚座咖啡館,係一個位於旺角熱鬧街頭嘅一個舒適嘅角落,獨特嘅氣氛同埋精緻嘅美食令人忘卻城市嘅喧囂。平日主打咖啡小食為主,夜晚則一改風格提供啤酒小食。$298就可以嘆Yebisu啤酒嘆足兩個鐘!仲有多款精美小食可以任食,非常抵!🍻 今次我地都飲左一杯Yebisu啤酒,入口非常舒服,每一口都散發出濃厚嘅麥香,口感清爽,餘味悠長。無論係單獨享用定係配上美食,都係絕佳嘅選擇。✨ 洋蔥湯 $38洋蔥嘅甜味同埋奶香完美融合,一口口中體驗到溫暖同埋滿足。✨ 德國鹹豬手 配 酸椰菜及薯蓉 $216豬手烤得皮脆肉嫩,份量十足配上酸椰菜同埋薯蓉,係食肉獸既幸福✨ 龍蝦汁海鮮貓耳朵粉 $163大蝦、帶子、紐西蘭青口等海鮮新鮮豐富,配上濃郁嘅龍蝦湯汁,令人充分享受海洋嘅鮮美✨ 鹹蛋王單骨雞翼(8件)$78鹹蛋嘅味道濃郁,滲透到雞翼嘅每一寸肉裡,非常享受細味雞翼既時間☕️ Latte $25主打咖啡既咖啡館都當然要一試其咖啡拉花精美動人,咖啡香味濃郁,同牛奶嘅香甜相得益彰,係舒緩心情嘅好選擇。🍰 自家製百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕 $60呢款蛋糕口感細膩,百利甜酒嘅香甜同芝士嘅醇厚相融,甜蜜中結束咗呢次嘅美食之旅。ᵕ̈
✨ 洋蔥湯 $38
洋蔥嘅甜味同埋奶香完美融合,一口口中體驗到溫暖同埋滿足。
✨ 德國鹹豬手 配 酸椰菜及薯蓉 $216
豬手烤得皮脆肉嫩,份量十足
配上酸椰菜同埋薯蓉,係食肉獸既幸福
✨ 龍蝦汁海鮮貓耳朵粉 $163
✨ 鹹蛋王單骨雞翼(8件)$78