2023-12-15
呢間小店藏身喺樓上,門面細細聲低調,但一入去個人潮就實實在在嘅話喺你,幾得人心!一坐低就感受到嚟自廚房嗰股湯香,令我即刻躍躍欲試。老闆娘揀建議我哋試佢哋自家打造嘅蝦丸同豬肉丸,話係絕無添加,純經手工打出嚟,當我嘗試個蝦丸時,實行係彈牙得滯,鮮味滿溢!😋佢哋嘅雙湯底好出色,一個算係傳統嘅大地魚湯,另一個就係香蝦海味湯,兩者相比,係清新又醇厚。其中香蝦海味湯嗰種深到骨髓嘅鮮味,簡直係大升級版!喺這邊食,無需喺擔心滿口味精嘅後遺症,真係健康得嚟又好味。👍隻麵都做得出色,幼麵夠彈性,吸滿咗湯汁,實在配得好。搭配佢哋嘅自製辣油,微辣帶香,加一點落去,啱啱好提升整體味道。最后佢哋仲主動送上一杯菊花茶,清新嘅甜味幫助解解膩,加埋咁篤心嘅服務,真係令呢次食住飽都變得食飽暖笠笠。值得一試,港式美食嘅小確幸!🍜😍