2016-03-14
好幾個月前上網看到這裡有雙層丼 早已經想慕名來試了趁住朋友生日 朋友又冇咩idea 我就提出去呢度飲品 我們叫左乳酸碳酸飲品朋友個杯 味怪怪 我個杯(綠色個杯) 太甜 其實我一望到佢咁綠... 第一時間覺得佢好多色素係飲品有啲失望 但其他野其實都好正芝士年糕其實 平時我係出面食飯 我唔食芝士年糕 嫌太滯不過 朋友生日 佢又好想食就算啦點知 驚喜既事就發生啦~!!!一咬落口 啲芝士會流出黎架!!!!!但又唔會話好熱 入唔到口 外層都脆薄切三文魚沙律三文魚切得好薄 但又唔會話無左三文魚個個甘香既魚油味用佢黎包住啲沙律葉 再放落口 正!三文魚油既香 再加葉既新鮮爽口~ 好好既配合叫左個288既丼同朋友share食呢個丼 又係正上層啲魚生勁新鮮 平時我唔食三文魚以外既魚生 因為怕腥但佢有一隻魚(中間粉紅色個舊 原諒我平時唔太食魚 真係唔知咩黎) 真心唔腥底下個層係蟹膏, 吞拿魚腩(切蓉), 蛋魚子, 再加中間有隻溫泉蛋我就將底下個層所有野都撈埋左一羹飯就食到蟹膏既鮮+魚腩既香+蛋既滑+魚子既爽朋友叫既 唔記得叫咩名嚕個造型勁得意 佢條毛毛蟲咁上面綠色個啲係牛油果 友人一路食 一路check佢有
趁住朋友生日 朋友又冇咩idea 我就提出去呢度
係飲品有啲失望 但其他野其實都好正
其實 平時我係出面食飯 我唔食芝士年糕 嫌太滯
不過 朋友生日 佢又好想食就算啦
點知 驚喜既事就發生啦~!!!
一咬落口 啲芝士會流出黎架!!!!!
但又唔會話好熱 入唔到口 外層都脆
三文魚切得好薄 但又唔會話無左三文魚個個甘香既魚油味
用佢黎包住啲沙律葉 再放落口 正!
三文魚油既香 再加葉既新鮮爽口~ 好好既配合
愛美女士一定要食
下面啲壽司都係吞拿魚蓉來的
其實 平時我唔太食三文魚以外既魚 因為怕腥
但今晚 我真係食左好多其他魚因為真係新鮮唔腥
不過價錢有啲貴 但佢又真係值得既~~