2009-09-13
第一次到迪士尼,到既時候已差不多是食飯時間, 而CORNER CAFÉ算是近樂園入口既餐廳,為了醫肚,所以就選擇了該店。內外裝修好有特色, 而我地一行五人被安排到一區有很多玻璃窗既角落位置坐,坐得舒服之餘又可以清楚望到店外環境, 而店員都好有禮貌地招待,服務都OK呀。 $96 SET LUNCH ( 只包 前菜 + 主菜)餐飲要另加$15汽水或蒸餾咖啡一杯我地叫了3 SET,沒有另加餐飲,但都夠飽。 前菜~ 意大利雜菜湯配餐包 - 個湯都算OK, 但餐包硬了小小 田園沙律 - 都過得去, D疏菜幾新鮮 主菜~ 鮮茄燴豬扒配炒飯 - 一般, 豬扒硬了小小, 炒飯唔似炒飯 中式燴牛腩飯拼炸雞翼 - 都係一般, 唔知點解D雞翼質地好淋身 芝士肉醬意粉 - 碟意粉都好大碟, 不過味道麻麻, 最好味返而係個兩塊薄薄的蒜蓉包,好香既蒜蓉味同好脆的其實都預咗一般主題公園食店收費貴之餘同食物質素只是一般, 但一場黎到都要試下, 不過都好ENJOY該店既服務同店內外環境裝修。而晚上園內既景色真的很吸引, 相信晚上到該店可享受浪漫氣氛。
$96 SET LUNCH ( 只包 前菜 + 主菜)
餐飲要另加$15汽水或蒸餾咖啡一杯
我地叫了3 SET,沒有另加餐飲,但都夠飽。
前菜~
意大利雜菜湯配餐包 - 個湯都算OK, 但餐包硬了小小
田園沙律 - 都過得去, D疏菜幾新鮮
主菜~
鮮茄燴豬扒配炒飯 - 一般, 豬扒硬了小小, 炒飯唔似炒飯