2015-03-28 848 浏览
平時係荃灣經過成日見到呢間野好多人等位,今次同朋友大家都準時收工,所以就過黎試下,因為聽聞呢間餐廳既特式係同時享受雞煲加韓燒。餐廳環境都算整齊,食物價錢也不算太貴,裡面周圍都充滿雞煲既香味,所以好地都急不及待叫個雞煲先。雞煲個煲係賣點,圍住雞煲既外邊可以用黎烤肉,而且餐廳有提供烤肉醬,真係似足韓燒,而雞煲味道很不錯,辣得很香,雞肉也算滑,而且份量也算多,半隻98蚊真係算平,用黎打邊爐更加正。食完雞急不及待叫d 料黎打邊爐,打邊爐料不過不失,我地都叫左唔小,但比較值得推介既係呢個蝦滑,極度爽口,超級彈牙,好有蝦味,最特別係煎黎食都得。 之後係時候試下韓燒,我地見好多table 都有叫呢2碟肉,所以我地都決定豪一豪試下,d 肉睇落d 紋好靚呀! 牛小排好好味,肉同口感都一流,燒完之後好有肉味好香好爽口,而且份量同size都夠多夠大。飛驒牛果然係一分錢,一份貨,燒完之後,真係入口感覺到溶溶地,由於肉同脂肪既比例十分好,所以口感係非常不得了。除左雞煲同肉,呢度d 炸野食都係賣點之一,而且價錢一點也不貴,炸蝦餅爽口彈牙,好有蝦味,好食過好多泰式餐廳。炸豆腐,可以講係咁耐以黎食既最好味(絕對冇誇張

麻辣雞煲

蝦滑

手切黑牛小排

日本飛驒牛

炸豆腐,可以講係咁耐以黎食既最好味(絕對冇誇張),粒粒都脆卜卜,內裡很滑很軟。
而鮮魷都炸得很好,魷魚彈牙而外面的炸皮又唔會好易鬆開,而且份量也很多。

炸蝦餅

手工脆豆腐

鹽酥鮮魷

整體來說,很滿意的一晚,第一次韓燒同雞煲一齊食
,而且食物質素也很高,絕對值得encore
2015-03-09
炸蝦餅