身为路痴的我,竟然系餐厅条街行来行去几次都揾唔到🙈 因为无招牌同店面极唔起眼😂 甘岩见到有其他顾客行过去有店员出来先见到🤦🏻‍♀️ 结果比变了要排队😂 觉得店面好似同石屎墙融为一体,好似忍者甘识隐身😂😂同男朋友拣了宗像丼的松、竹,份量同海鲜种类唔同,松就多左蟹🤤松 ($198) 有点少贵但真系坚好食☺️吞拿、吞拿鱼蓉、北寄贝、带子、甜甘虾、三文鱼子、乌贼、油甘鱼、𫚭鱼、蟹肉,明显见多了蟹肉😌见有图文介绍宗像丼食法:鱼生片加胡麻酱食,鲜味同开胃😍(留返1-2片要最后整茶渍汤饭) 海鲜丼砌到山咁高,仲好实,唔会松松散散甘会跌,打卡岩晒😎😎😎竹 ($148)份量少点,同比松少了蟹肉我地加入wasabi同酱油食,鲜味好出,囗感超丰富🤤🤤之后就可以用两片紫菜,自制手卷,几好玩,睇得又玩得😂 但我们实在卷得唔太专业就唔影了😂 最后,前菜留低的鱼生片同食剩的丼饭可以请职员加入热汤、葱花、芝麻,食埋最后一种食法。一丼食到3个食法,带出三个层次,抵返晒😚😚🔴P.S: 坐bar台可以直接睇到师傅制作☺️店内有十几个位,多人时可能要耐心等下,美食系值得等待😉

松 ($198) 有点少贵但真系坚好食☺️

见有图文介绍宗像丼食法:

竹 ($148)份量少点,同比松少了蟹肉

我地加入wasabi同酱油食,鲜味好出,囗感超丰富🤤🤤

鱼生片

茶渍饭

一丼食到3个食法,带出三个层次,抵返晒😚😚

2018-10-27
等候时间
15 分钟 (堂食)
鱼生片
茶渍饭