2019-07-24
一上電梯入門口"登堂"既招牌零舍搶眼~轉入大堂後個貯酒間都非常引人注目聽介紹話間餐廳有成萬呎咁大,但一上到去又唔覺有成萬呎~估唔到原來內有乾坤~入面仲有成4-5間隔房~隔房既格局,真係十足十會議廳咁。入面仲有擴音機同投影裝置既設備。每間房都有唔同既主題,傢私既配色都別出心裁。某D房間既風格,比較倫向女性化,用比較素既顏色。而深色系既配色就比較適合一大班男人既聚餐~ 房間吧枱及大廳吧枱及大廳既燈光比較暗,雖然係幾有情調,但略嫌有點黑過頭。飲品服務員話餐廳既飲品都係比較偏淡味,因為唔會落好多既糖水,比較健康。飲品就好似係出面奶茶鋪叫左杯少糖同無糖既甜度,但飲落菜既香味真係好出,烏龍荼既味非常香濃!龍蝦湯龍蝦湯的調味都係偏淡,嘗得出龍蝦既鮮甜,但白蘭地既味道都幾重下。OK~食物威靈頓牛排餐廳既威靈頓牛排絕對係水準之上。牛柳香、嫩、熟度5成,果然係美國頂級牛柳!酥皮亦烤得剛好,外鬆內軟。酥皮入面 仲有塊火腿。調味剛好。可以話係我係幾間西餐廳食過最好食既一道威靈頓牛排。必試!! 不過菠菜既伴碟麻麻,令到這道菜的賣相一般,希望可以改善下伴碟。同其他色相較好的蔬菜作配襯,如果唔係有點嘥左咁好既一道菜
轉入大堂後個貯酒間都非常引人注目
房間
吧枱及大廳
吧枱及大廳既燈光比較暗,雖然係幾有情調,但略嫌有點黑過頭。
飲品
牛油果凍頂烏龍茶 ,櫻花蝴蝶花奶蓋芝士茶
龍蝦湯
龍蝦湯
食物
威靈頓牛排
餐廳既威靈頓牛排絕對係水準之上。牛柳香、嫩、熟度5成,果然係美國頂級牛柳!酥皮亦烤得剛好,外鬆內軟。酥皮入面 仲有塊火腿。調味剛好。可以話係我係幾間西餐廳食過最好食既一道威靈頓牛排。必試!! 不過菠菜既伴碟麻麻,令到這道菜的賣相一般,希望可以改善下伴碟。同其他色相較好的蔬菜作配襯,如果唔係有點嘥左咁好既一道菜。
忌廉鮮魷魚自家制闊條麵
自家制既闊條麵,咬感幾好,白汁豐富,配埋煙肉奶油菠菜,味道不錯。魷魚味道就比較淡,可能主打健康的關係,比較少鹽少油無味精。
鮮魷魚自家制闊條麵
鮮魷魚自家制闊條麵
甜品
橙味雪葩
道甜品真係非常驚喜,個橙味雪葩有D似7仔既思樂冰,但唔係好似思樂冰加色素加糖,佢係真係用鮮橙打成再雪硬佢。嘗一啖就好似飲左一口橙汁,非常解渴。
橙味雪葩
總結
餐廳位於工廠區,但晚市都有非常多既人流。個人覺得食物既口味就比較偏淡,可能係因為餐廳主打健康堅持不用味精同少鹽少油既關係。
食物既質素唔錯,對比起價錢黎講性價比都幾高。值得一試!