2015-12-13
臨近聖誕,朗豪坊好多化壯品品牌做聖誕promotion,當然要血拼一番,行到累去左座落於朗晴坊既一間台式cafe醫肚,位置方便就腳。一入店內,座位舒適寛敝,再加上小鮮肉既身形、文質彬彬既外表、DJ聲線既侍應,感覺非常良好。😌前菜食個凱撒沙律清清地先,沙律菜好新鮮好fresh,再加上個醬汁,配合得恰到好處,醒一醒胃先~ 之後食個辣味雞翼,酸酸甜甜,外脆內熱,炸到mm巧,不覺溜,正。主菜就點左個黑松露蚵仔燉飯同牛魔王麵,個黑松露飯係亮點,香濃既黑松露味,配上超滑而不溜既cream, 食到津津有味,推介!一端上牛魔王麵,香濃牛肉味撲面而來,麵底彈牙,牛腩又香又林,ichiban! 真係好味到食台野都要講日文讚一讚。由於食左個咁正既主菜,再點一個三杯蝦食,隻蝦開左邊都好似有一隻咁大,食落鮮味彈牙,而且配上紅椒同蒜頭,十分香口好味。我呢個chocolate lover 緊系要飲番杯朱古力嘆下,杯朱古力果然冇令我失望,香濃香滑,又不太甜正。今日嚐盡視覺及味覺既一流享受,係一間充滿驚喜既台式餐廳。
今日嚐盡視覺及味覺既一流享受,係一間充滿驚喜既台式餐廳。