2017-03-22 1008 浏览
友人係附近番工,於是名友人相約係荃灣食飯,約左8點~openrice suggest係荃灣西站落車,幾經轉折,荃灣西站連7-11都冇開再行過公園/荃新天地/AEON/荃灣廣場,終於到達..感覺係荃灣西站同荃灣站落一樣..MEUN已經好有特色! 有懷舊色彩哈哈2個人食,叫得太多黑松露薯條 / 芝士炸雞翼 / 芝士牛肉漢堡 / 三文魚CEASAR salad/豬手仲有2枝手工啤同友人都係眼闊肚窄既女人先來ceasar salad,分量都幾多三文魚新鮮芝士炸雞翼都黎埋啦!!!真係好多芝士呀!!!!好邪惡呀!而且雞翼好入味!BURGER都黎埋喇! 不過都係友人食我今次就冇破介食牛不過友人一切開,勁香牛肉味!再上左黑松露薯條,黑松露呼好濃薯條又香又脆! 而且只係大概40蚊, 值!豬手要等半小時ORDER既時候,服務員都好細心會問定你洗唔洗切豬手好大份&皮香又好脆,肉又嫩!配埋D sauce 係吸引既!咁多美食緊係要配啤酒啦!黎得萊茵河緊係要叫手工啤都有5款以上可以揀友人叫左蘋果我就叫左百香果百香果比較酸,不過都易入口總括::性價比極高,會再食,只係地點遠左少少

再行過公園/荃新天地/AEON/荃灣廣場,終於到達..

感覺係荃灣西站同荃灣站落一樣..
MEUN已經好有特色! 有懷舊色彩哈哈

2個人食,叫得太多

仲有2枝手工啤同友人都係眼闊肚窄既女人

先來ceasar salad,分量都幾多
三文魚新鮮
芝士炸雞
芝士炸雞翼都黎埋啦!!!
真係好多芝士呀!!!!好邪惡呀!
而且雞翼好入味!
BURGER都黎埋喇! 不過都係友人食
我今次就冇破介食牛不過友人一切開,勁香牛肉味!
黑松露薯條
再上左黑松露薯條,黑松露呼好濃
薯條又香又脆! 而且只係大概40蚊, 值!
豬手要等半小時
ORDER既時候,服務員都好細心
會問定你洗唔洗切豬手好大份&皮香又好脆,肉又嫩!
配埋D sauce 係吸引既!

咁多美食緊係要配啤酒啦!
黎得萊茵河緊係要叫手工啤
百香果手工啤
都有5款以上可以揀
友人叫左蘋果
我就叫左百香果
百香果比較酸,不過都易入口

總括::性價比極高,會再食,只係地點遠左少少
2017-03-16