2022-05-09
再訪呢間環境舒服嘅cafe,黎慶祝母親節。今次叫左黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子$138 同蟹肉蟹子明太子點意粉$128。其中一個餐+$48 upgrade做set包一個櫻花蝦濃湯同加$15就有杯特飲阿媽鍾意清爽飲料, 叫左杯青檸檸檬梳打。我就叫左杯Americano。驚唔夠食額外叫咗個蒜蓉牛油走煮蜆$88。講左嘅蜆先, 唔算大粒但係數量多,用個韓式石頭鍋裝住上。 好香牛油同蒜蓉味,加埋香草幾野味。兩個主食阿媽鍾意意大利飯多d, 因為冇咁多忌廉,佢覺得健康d同冇咁膩。 個人就認為義大利飯嘅帶子好食,生熟拿捏得剛剛好。飯粒分明,有小小拉絲效果,同好香黑蒜味。但係我就鍾意意粉多d。蟹子鋪滿每條意粉,醬汁唔重明太子味但係配埋紫菜整體好香同有唔同口感。 而且都有唔少蟹肉,成個麵好邪惡同好滿足。見到佢有多款甜品,但係個晚食得太飽就冇叫到。
其中一個餐+$48 upgrade做set
包一個櫻花蝦濃湯同加$15就有杯特飲
驚唔夠食額外叫咗個蒜蓉牛油走煮蜆$88。
蒜香牛油酒煮蜆
黑蒜油意大利飯配北海道帶子刺身
蟹肉蟹子明太子意大利粉
見到佢有多款甜品,但係個晚食得太飽就冇叫到。