2021-08-24
是日同朋友去到哩間中環的築地日本料理,真的唔去開附近真的唔知有哩間咁隱世的日本料理,一入到去,真的回味返在日本去過的居酒屋,餐廳 CP值高,而且環境舒適,播住ROCK味好重的日文歌XD仲有好多不同日影的POSTER,真的好像去左日本的感覺,同朋友點左5樣野食,壽司,(由左至右: 三文魚,油甘魚,帆立貝,珍寶甜蝦,灸燒左口魚邊,蟹肉蟹膏軍艦)款款真的食落唔錯,同埋魚生好新鮮,唔駛點豉油都好食,金菇牛肉卷金菇牛肉卷真的好厚身,同埋加埋D燒汁真的好好食,天婦羅盛盒:天婦羅入面有南瓜、茄子、冬菇,同埋反薯,蘆筍,哩盤野真的好有美感,食得又看得,炸粉唔厚又脆身,鹽燒油甘魚鮫三文魚鮫食得多,油甘魚鮫真的第一次食,真的比起三文魚更有一重口感,魚皮同魚骨脆到食埋都可以~~鹽燒豬頸肉一碟兩串,佢的燒身真的唔會燒得好油,食落都有爽感,真的好好食~~另外職員同我地說現在OPENRICE也有做OMAKASE優惠,食左咁多野埋單都係大約三百幾蚊,性價比高。
真的唔去開附近真的唔知有哩間咁隱世的日本料理,
一入到去,真的回味返在日本去過的居酒屋,
仲有好多不同日影的POSTER,真的好像去左日本的感覺,
同朋友點左5樣野食,
壽司,
款款真的食落唔錯,同埋魚生好新鮮,唔駛點豉油都好食,
金菇牛肉卷
鹽燒油甘魚鮫