2019-09-29 1743 浏览
男朋友放工過嚟搵我食飯,👦🏻話呢排打得太多邊爐,想食小菜又要有住家風味,好彩我記起駱駝漆大廈有間以蒸為主嘅小菜館。餐廳裝修簡約,感覺舒適。我地睇完個menu就叫左一個二人餐,菜式好豐富,$530有八款食物,性價比好高!⭐️八寶茶香氣滿滿,甜甜地,萬壽無疆杯,好有特色。⭐️無花果海底椰雪梨燉豬𦟌火喉同用料都好足,連南北杏都腍哂,湯好清甜,好潤喉,啱哂而家秋風起嘅天氣。⭐️冰鎮鮑魚好大隻,啖啖肉,肉質爽彈,鮑魚背面仲雕埋花,好靚添。⭐️脆皮墨魚條唔油膩,口感彈牙,唔飽滯,配埋泰食辣醬食起黎好開胃。⭐️豉油皇蝦好大隻,肉質鮮嫩,豉油嘅咸香濃郁惹味,好啱用黎餸飯。⭐️蟲草花荷葉蒸雞荷葉味濃,十分清香,入面仲有好多蟲草花,雞肉好入味,好嫩滑,仲有金菇同粉絲墊底,索哂荷葉雞嘅精華,好味清新!⭐️西蘭花炒龍躉球顏色鮮豔奪目,龍躉球大大片,厚肉無骨,肉質滑溜,好有鑊氣!⭐️金菇蒸豆腐金菇口感爽脆;豆腐好嫩滑,仲有好多粉絲墊底,感覺健康。⭐️欖菜肉碎炒飯飯粒炒得乾身,分量多,咸咸香香開胃惹味。

餐廳裝修簡約,感覺舒適。

⭐️八寶茶
香氣滿滿,甜甜地,萬壽無疆杯,好有特色。

⭐️無花果海底椰雪梨燉豬𦟌

⭐️冰鎮鮑魚
好大隻,啖啖肉,肉質爽彈,鮑魚背面仲雕埋花,好靚添。

⭐️脆皮墨魚條
唔油膩,口感彈牙,唔飽滯,配埋泰食辣醬食起黎好開胃。

⭐️豉油皇蝦
好大隻,肉質鮮嫩,豉油嘅咸香濃郁惹味,好啱用黎餸飯。

⭐️蟲草花荷葉蒸雞

⭐️西蘭花炒龍躉球
顏色鮮豔奪目,龍躉球大大片,厚肉無骨,肉質滑溜,好有鑊氣!

⭐️金菇蒸豆腐
金菇口感爽脆;豆腐好嫩滑,仲有好多粉絲墊底,感覺健康。

⭐️欖菜肉碎炒飯
飯粒炒得乾身,分量多,咸咸香香開胃惹味。